Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Премии за свалени килограми

Проблемът със затлъстяването в някои страни вече достига такива мащаби, че компаниите включат в своята корпоративна политика и борбата за здравословен начин на живот.

На някои места дори спират асансьорите и плащат премии за свалени килограми.

Изследване, проведено от учени от Кембридж показва, че колкото по-близо е храната и колкото по-често я виждаме, толкова по-голяма е изкушението да я опитаме без да сме наистина гладни.
Поради тази причина в никакъв случай не се се хранете на работното място.

А всекидневното седене с часове на стол е пряка предпоставка за затлъстяване. Още повече през хладните сезони, когато организмът изпитва недостиг на слънчева светлина и топлина и се запасява с мазнини.

За да се помогне поне малко за преодоляване на този голям проблем трябва да се откажете доброволно от асансьора и ескалатора - това наистина е ефективен и лесен начин за поддържане на добрата форма.

Сутрин и вечер се разхождайте поне по 15 минути, а дори и през работно време можете да правите леки физически упражнения.

Ако имате един час за обедна почивка, отделете 40 минути за обяд, а останалите 20 - за кратка разходка. Тя не само ще изгори калории, но и ще подобри настроението и способността ви за концентрация.

Източник: Здраве.бг

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии