Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Яжте и пийте бавно

Онази част от дамската половинка, които искат да постигнат здравословно и трайно отслабване без гладуване и лишения, трябва да спазват някои правила.

Човек трябва да яде и пие бавно – лакомото поглъщане на храна и бързото изпразване на чашата са признак на неблагоразумие. Храната и питието трябва да достигнат в стомаха нито много студени, нито пък много топли.

Чревоугодникът не познава изтънчения вкус – не усеща какво и в какво количество поглъща. Вегетарианецът си доставя наслада и в такива случаи, когато за другия всичко е безвкусно и блудкаво.

Жаждата се явява естествен спътник на всяка месна диета, но това не означава, че трябва да се изпива огромно количество вода и то скорострелно. Не приемайте по много обикновена вода – заменете част от нея със сокове и компоти. Можете да си приготвите и едно необичайно питие, познато още от древните египтяни. Те използвали за целта сока на... краставиците, чиито отечество са Хималаите.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии