Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Искате да отслабнете? Яжте шоколад!

Изглежда хората, които са на диета правят основна грешка - отказът от ядене на шоколад може да доведе до наддавате на тегло, а не до загуба, според проучване.

В действителност, проучването установи, че 86 на сто от хората на диета, които продължават да се наслаждават на любимото си лакомство, отслабват успешно.

2100 от хората, които били анкетирани и са загубили най-голямо тегло - 91 на сто от случаите - продължили да ядат същото количество шоколад, което обикновено са яли преди да се отдадат на план за отслабване.

прочети повече ...

Коремните мазнини водят до загуба на паметта

Хората, които имат много мазнини около техните кореми са с три и половина пъти по-голяма вероятност да развият загуба на паметта и деменция в напреднала възраст, показва проучване.

Учените са установили, че хората с много коремни мазнини имат по-ниски нива на протеин, който също така контролира как черния дроб разгражда мазнините.

Наречен PPAR-алфа, той контролира метаболизма на мазнините в черния дроб, но също така се намира и в центъра за паметта на мозъка - хипокампуса - и контролира паметта и способността за ученето.

прочети повече ...

ChairMaster - фотьойл с вградени фитнес уреди

Намирането на време за  упражнения в заетото ежедневие често може да се окаже трудно - особено когато всичко, което искате да направите в края на деня, е да седнете пред телевизора.

Сега, една американска компания измисли хитра нова идея - фотьойл, който прави пълна тренировка за тялото - стига да можете да си го позволите. Той струва $ 1,095.

Наречен ChairMaster, той е удобен фотьойл с регулируема облегалка и крие в себе си мини фитнес зала.

прочети повече ...

Последно добавени статии

Търси в статии